Locatie
diversen
Opgeleverd
Opdrachtgever
redevco en Prowinko
Programma
diversen zoals winkelvastgoed

Van Ontwerp tot uitvoering

Naast dat we zelf ontwerpen maken voor winkelvastgoed, wordt onze expertise ook aangewend voor de bouwkundige uitwerking, vergunningsaanvragen en directievoering van ontwerpen van derden. Zoals C&A Eindhoven van UNStudio en C&A Leidschendam in the Mall of the Netherlands van MVSA.

In 2018 is de herontwikkeling gestart van een bestaand winkelpand aan het 18 Septemberplein te Eindhoven beter bekend als C&A Eindhoven. Na de verbouwing zijn hier Hema, Starbucks, Rituals en C&A gehuisvest. In samenwerking met UNStudio, BBN adviseurs, SWINN en W4Y adviseurs hebben wij het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van het casco uitgewerkt in opdracht van Redevco. Op de begane grond is een glazen etalageplint gerealiseerd en aan de gevel van het 18 Septemberplein zijn 4 glazen boxen gehangen die ‘s avonds inwendig worden verlicht. Als huisarchitect van C&A hebben we de inrichting conform het “nieuw store concept C&A” voor de nieuwe winkel uitgewerkt en begeleid. In samenwerking met: UNStudio, BBN adviseurs, SWINN, W4Y adviseurs, C&A Nederland afd. FPM, W4Y adviseurs, Otten technisch beheer, Domus Bouw, Warmtebouw, Van den Pol, Spie, van Duijn en Korda. 

In de nieuwe Mall of the Netherlands hebben wij, in samenwerking met onder andere MVSA-architecten, het ontwerp van de nieuwe gevels voor C&A,  Miss Etam, Timestore en MannekenPis uitgewerkt in opdracht van Redevco. De C&A gevel is opgebouwd uit rechthoekige stalen cassetteplaten, verspringend in diepte met wisselende perforatie, patroon en kleuren opgehangen in een stalen framewerk omkaderd met een LED lichtlijn. De overige winkels zijn voorzien van hoge glaswanden met veel openheid conform het programma van eisen URW. Als huisarchitect van C&A hebben we hier de restyling en herinrichting conform het “nieuw store concept C&A” voor de bestaande winkel uitgewerkt en begeleid. In samenwerking met: MVSA-architecten, WIJZIJN bouwmanagers, Bouwbedrijf van der Gragt, SWINN, W4Y adviseurs, C&A Nederland afd. FPM, W4Y adviseurs, Domus Bouw, Warmtebouw, Kersten Retail, van Duijn en Korda.                                                                                            

In Uden hebben wij voor Prowinko het schetsontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van het bestaande winkelpand uitgewerkt. Op de begane grond is de bestaande voorgevel in prefabbeton met etalagefronten gedemonteerd en vervangen door een bakstenen arcade met een open karakter. Ook hier hebben wij de restyling en herinrichting conform het “nieuw store concept C&A” voor de bestaande winkel mogen uitwerken en begeleiden. In samenwerking met: Raffaan architecten, SWINN, Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen, C&A Nederland afd. FPM, W4Y adviseurs, Barten Groep, Linthorst, Van den Pol, van Duijn en Hemi.                                                                                          

Projectdetails

Projecttitel
Van Ontwerp tot uitvoering
plaats
diversen
opdrachtgever
redevco en Prowinko
programma
diversen zoals winkelvastgoed
team
Willem Zwaan, Maarten van der Marel, John Bodijn