Locatie
Zaandam
Opgeleverd
2011
Opdrachtgever
Rabobank Zaanstreek
Programma
flagship store Rabobank

Rabobank Zaanstreek

Een visitekaartje voor de gehele Zaanstreek

Van deze Flagship store wilde de Rabobank Zaanstreek het nieuwe visitekaartje maken. Met een interieurontwerp waarin de sterke lokale verbondenheid van de bank wordt onderstreept is dit zeker gelukt. Daarbij is deze onderscheiden met een nominatie voor de ARC12 – een prijs voor interieurs die bijdragen aan ons welzijn en gezondheid.

Fotografie: Jan de Vries/ DAPh

Daarvoor is een geheel eigentijdse ontmoetingsruimte ontworpen waarbij medewerkers en klanten elkaar op een informele manier kunnen treffen in een uitnodigende en inspirerende sfeer. Rondom deze ontmoetingsruimte bevinden zich afsluitbare spreekkamers met ieder een geheel eigen sfeer. Midden in de ruimte open ruimte staat een grote langwerpige tafel. 

Het tafelblad is in een HPL- hoogglans afwerking met daarop een grote foto van ‘het Twiske’, een natuurgebied uit de Zaanstreek. Aan dit meubel van 12 meter lang en 3 meter breed zijn twee adviesplekken en vier internetplekken. Onder het blad is ruimte gecreëerd voor opslag.

Voor de vloer is gekozen voor 3 afwerkingen: vanuit het middengebied naar buiten toe:

- Oranje gietvloer

- High tech vloer bestaande uit opengewerkt pvc tegels t.b.v. de akoestiek en voor het schoonhouden van de ruimte tegen regen en sneeuw;

- Tapijttegels voor de spreekkamers. Deze tegels volstaan aan het BRE global listed label en zijn gemaakt van recyclede solution dyed nylon.

Projectdetails

Projecttitel
Rabobank Zaanstreek
adres
Ankersmidplein
plaats
Zaandam
oplevering
2011
opdrachtgever
Rabobank Zaanstreek
programma
flagship store Rabobank
bruto vloeroppervlakte
642 m2
team
Monique van Doorne, Jan Meyer, Mariska van Zanten, Willem Zwaan, Cor Hoek
fotografie
Jan de Vries/ DAPh
aannemer
van Braam Minnesma
interieur bouw
Verschuren Interieurbouw BV