Locatie
Katwijk
Opgeleverd
2018
Opdrachtgever
Van Rhijn Bouw
Programma
Kantoor en werkplaats

Kantoor Van Rhijn Bouw

Klaar voor de toekomst!

Vaak mogen wij samenwerken met Van Rhijn Bouw, als aannemer of ontwikkelaar. Dit keer kregen wij de eer hun eigen kantoor te herontwerpen. Met de nieuwe gevel, het lichte en frisse interieur, nieuwe installaties en een dak vol met zonnepanelen zijn zij klaar voor de toekomst!

Fotografie: Dirk van Egmond van Treffend Beeld

Het kantoor aan de Valkenburgseweg in Katwijk is onder te verdelen in 3 delen: de entree, het kantoor en het magazijn. In het ontwerp zijn deze onderdelen met elkaar verbonden. De plattegronden zijn strak en efficiënt ingedeeld met een duidelijke route door het gehele gebouw. De kantoorruimtes zijn aan de gevel gesitueerd en worden afgesloten met glazen tussenwanden. In de langwerpige kern van het gebouw zijn de vergaderruimtes, de toiletten, de lift en overige serviceruimtes geplaatst.

In het midden van het gebouw is een vide ontworpen. Het kantoor is al licht en open door de glazen tussenwanden, maar wordt hier ook aangelicht vanuit het daklicht boven de vide. De vide heeft een groen begroeide wand, waarlangs een strakke betonnen trap u naar de verdieping brengt. In het midden van de vide staat een grote familietafel.

De ruime nieuwe kantine heeft door de grote raamopening een wijds uitzicht over de Rijn. Naast de dagelijkse lunch van alle medewerkers van Van Rhijn Bouw is deze ruimte ook goed te gebruiken voor informatiebijeenkomsten. Het is mogelijk de ruimte te vergroten door de flexibele wand tussen de kantine en naastgelegen ruime vergaderruimte.

In het interieur is voor industriële materialen gekozen. De vloeren van de gangen hebben een beton-look, de liggers zijn in het zicht gelaten en de glazen wanden worden onderbroken door stoere houten deuren. 

De gevel heeft ook een nieuwe uitstraling gekregen. Het bestaande gebouw had een duidelijk scheiding tussen het kantoor en de werkplaats erachter. In het nieuwe ontwerp is het gebouw meer een geheel geworden. De donkere, gemêleerde bakstenen hebben een chique uitstraling. De lange gevel wordt onderbroken door staand metselwerk en robuuste houten kaders rond de ramen. 

Projectdetails

Projecttitel
Kantoor Van Rhijn Bouw
plaats
Katwijk
oplevering
2018
opdrachtgever
Van Rhijn Bouw
programma
Kantoor en werkplaats
team
Marieke Meyer, Rob Plasschaert
fotografie
Dirk van Egmond van Treffend Beeld
aannemer
Van Rhijn Bouw
interieur ontwerp
Van Manen
interieur bouw
Van 't Wout interieurbouw