Locatie
Katwijk
Opgeleverd
2016
Opdrachtgever
Gemeente Katwijk
Programma
2 reddingsposten van 300 m²

Reddingsposten Katwijk

Een stoer baken voor jaarrond toezicht

Een herkenbare plek met ongehinderd uitzicht op het strand en de zee is essentieel voor de Katwijkse Reddingsbrigade. Omdat de oude posten het zicht op het strand door de nieuwe de kustversterking hadden verloren, waren op het Nieuwe Strand nieuwe posten nodig.

Fotografie: Christiaan van der Kooij

Tegelijk kon hiermee ook de wens worden vervuld om boten en auto’s op het strand te bewaren. Tevens moest er ruimte zijn voor cursussen tot circa 40 man, compleet met kleedkamers, douches, pantry, droogruimte voor de wet- en drysuits, een politiepost en een EHBO-ruimte.

Voor maximaal zicht kraagt de knaloranje wachtruimte uit over het verhoogde gedeelte van het strand waar de zee ook tijdens de herfststormen niet komt. Verblindend zonlicht wordt met het bouwkundige overstekken aan de zuid- en westzijde geweerd. De overstekken zijn verdubbeld als balkon. Deze uitkragende wachtruimte is tegelijk het herkenbare baken van het strand - dat contrasteert met de meer gesloten EHBO-ruimte, de garage, kleedkamers en installaties aan de landzijde.

Projectdetails

Projecttitel
Reddingsposten Katwijk
adres
Strand
plaats
Katwijk
oplevering
2016
opdrachtgever
Gemeente Katwijk
programma
2 reddingsposten van 300 m²
bruto vloeroppervlakte
300 m2
team
Job Beerthuizen, Leen den Dulk, Willem Zwaan, Marco Guijt
fotografie
Christiaan van der Kooij
aannemer
Van Rhijn Bouw, Katwijk