Locatie
Noordwijk aan Zee
Opgeleverd
2004
Opdrachtgever
Gemeente Noordwijk
Programma
een school voor 325 leerlingen

Witte School

Herrezen uit zijn as

Een enorme uitslaande brand heeft in 2000 de Witte School in de as gelegd. Dit markante witte gebouw met zijn rieten kap, oorspronkelijk ontworpen door de toenmalige dorpsarchitect C. van Vliet, was erg geliefd. Hoewel aanvankelijk het idee was een geheel nieuw ontwerp voor de school te maken, is uiteindelijk besloten de oude uitstraling terug te brengen. Wij mochten deze nieuwe leeromgeving ontwerpen waarin kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Fotografie: Christiaan van der Kooy

De oude school had 5 lokalen. Door bij de herbouw de kap te benutten en de school plaatselijk te verbreden was er ruimte voor maar liefst 14 lokalen. Ook is er ruimte voor een aparte bibliotheek en een documentatiecentrum. Doordat de speelzaal is toe te voegen aan de hal ontstaat een grote ruimte voor bijzondere gelegenheden. Sommige lokalen hebben een dubbele ruimte in de kap waarin de leerlingen kunnen zitten als ze meer afgezonderd willen werken.

En toen er geen geld bleek te zijn voor de rieten kap - hebben we met een benefietgala in het Palace Hotel hiervoor alsnog de fondsen kunnen ophalen

Gerben van Manen

Projectdetails

Projecttitel
Witte School
adres
Van Panhuysstraat
plaats
Noordwijk aan Zee
oplevering
2004
opdrachtgever
Gemeente Noordwijk
programma
een school voor 325 leerlingen
team
Willem-Jan Bouwman, Gerben van Manen
fotografie
Christiaan van der Kooy
aannemer
Van der Wiel Bouw