Locatie
Rijswijk
Opgeleverd
2009
Opdrachtgever
Eurocommerce
Programma
30.300 m² kantoor

Da Vinci

Corporate real estate in koper en graniet

Op deze centrale plek, direct naast het Kessler Park en het NS-station Rijswijk, mochten wij voor Eurocommerce een kantoor ontwerpen. Het gebouw is ontworpen rondom een lichthof met een verzonken atrium. Door deze opzet is er op elke verdieping voldoende daglicht.

Fotografie: Christian van der Kooy

Van de drie-laagse plint heeft de bovenste laag een opvallende, gepatineerd koperen gevelbekleding. De entree is royaal vormgegeven door de onderste twee lagen terug te laten spingen en de koperen laag te ondersteunen door V-vormige kolommen.

Bij binnenkomst kom je direct in het overdekte atrium over drie lagen, waar de kantoormedewerkers en bezoekers van het gebouw elkaar kunnen ontmoeten. De 6-laagse bovenbouw is opgebouwd uit horizontale banden van Braziliaans graniet, door erkers voorzien van subtiele variaties.

Ter plaatse van het Kessler Park heeft de gevel door een afwijkende materialisering een verticaal accent - dat is doorgezet tot de opbouw van een van de kernen. Door de opzet met verschillende kernen in de hoeken van het gebouw, is deze zeer flexibel in zijn indeling en gebruiksmogelijkheden.

Projectdetails

Projecttitel
Da Vinci
adres
Lange Kleiweg
plaats
Rijswijk
oplevering
2009
opdrachtgever
Eurocommerce
programma
30.300 m² kantoor
bruto vloeroppervlakte
30300 m2
team
Walter Zeinstra, Peter van Delft, Inèz Bischoff Tulleken, Sandra Mieremet, Rob Plasschaert
fotografie
Christian van der Kooy
ontwikkelaar
Eurocommerce
aannemer
IBB Kondor