Locatie
‘t Zand
Opgeleverd
2013
Opdrachtgever
Derako
Programma
Kantoor- en bedrijfsruimte

Kantoor en bedrijfsruimte Derako

De gevel als sterk merk

Het ontwerp straalt uit waar Derako voor staat. Derako produceert op deze plek aan de Kanaalkade al sinds 1978 massief houten systemen. Zij wilden op deze zichtlocatie in 't Zand, langs de rijksweg, het kantoor uit te breiden en moderniseren. Derako is vooral bekend van zijn grill-systeem: massief houten delen tegen een zwarte achterconstructie, geliefd bij architecten vanwege de tegelijk warme en moderne uitstraling. Dit systeem is het motief voor het gevelontwerp.

Door massief houten balken van larikshout voor de antracietkleurige gevel van de twee-laagse uitbreiding te plaatsen is het kantoor een sterk uitvergrote versie van hun bekendste product geworden. De balken functioneren daarbij ook als zonwering en ter plaatse van de entree klappen ze omhoog en dienen daar als luifel.

In de vide van de entree hangt boven de trap een boomstam met wortels van een notenboom- als herinnering aan de letterlijke wortels van de producten van Derako. Deze trap verdeelt de trap het pand functioneel in 2 delen: links de kantoorruimtes en aan de rechterkant de personeelsruimtes, kantine en showroom. Vanuit het kantoordeel is er direct contact met de productiehal.

Het houten meubilair is gemaakt van restanthout uit de productie.

Projectdetails

Projecttitel
Kantoor en bedrijfsruimte Derako
adres
Kanaalkade
plaats
‘t Zand
oplevering
2013
opdrachtgever
Derako
programma
Kantoor- en bedrijfsruimte
team
Leen den Dulk, Monique van Doorne, Leo de Vries, Rob Plasschaert, Peter Spaanderman
aannemer
Mulder Obdam