Locatie
Valkenburg ZH
Opgeleverd
2011
Opdrachtgever
Ouwehand Bouw
Programma
Kantoorgebouw van ca. 2820 m²

Kantoor Ouwehand Bouw

Aan de oude Rijn

Op de prachtige locatie bij de kruising van de Oude Rijn en de Wetering wilde Ouwehand Bouw een eigen kantoor bouwen. Wij hebben op deze plek, ook nog op een zichtlocatie van de N206, een gebouw ontworpen dat bestaat uit twee volumes.

Het hoofdvolume bestaat uit vier verdiepingen met kantoren. Deze is in donkerbruin metselwerk opgetrokken en heef door een regelmatig patroon van strak gedetailleerde verticale raamopeningen een massieve uitstraling. Een groot panorama raam aan de noordwest gevel kijkt naar Katwijk, waar Ouwehand Bouw zijn oorsprong heeft. In de onderste twee lagen is een grote hap uit het hoofdvolume genomen, om plaats te maken voor een riante entree over twee lagen.

Aan de Zuidzijde van het gebouw is een klein, transparant volume schuin in het hoofdgebouw geschoven. Hierin hebben de vergaderruimtes een prachtig uitzicht over het water. Op dit transparante volume is een zonnig terras, grenzend aan de kantine op de eerste verdieping. In het interieurontwerp is bijvoorbeeld door de kleurstelling het karakter van Ouwehand bouw terug te vinden.

Projectdetails

Projecttitel
Kantoor Ouwehand Bouw
adres
Voorschoterweg
plaats
Valkenburg ZH
oplevering
2011
opdrachtgever
Ouwehand Bouw
programma
Kantoorgebouw van ca. 2820 m²
team
Jan Meyer, Remco Veerbeek, Leen den Dulk, Monique van Doorne, Kees van Rijn, Fabian van Kints
aannemer
Ouwehand Bouw