Locatie
Cruqius
Opgeleverd
2009
Opdrachtgever
Dura Vermeer
Programma
Kantoorgebouw van ca. 1590 m²

Kantoor Dura Vermeer

kantoorruimten rondom binnentuin

In opdracht van Dura Vermeer mochten wij een nieuw kantoorgebouw ontwerpen voor... Dura Vermeer.

Voor verschillende dochterondernemingen hadden zij in Cruqius een kavel in de bocht van de Spaarneweg. Vanzelfsprekend wilden zij dit zo optimaal mogelijk gebruiken. Wij hebben het gebouw van twee verdiepingen daarom opgetild zodat er onder het gebouw geparkeerd kan worden. Een groen talud zorgt voor de overgang naar de straat. Dit talud verzacht gevels en laat gebouw ‘zweven’. Hierop leidt een statige trap naar de overdekte entree.

Het gebouw vormt zich rond een binnentuin en wordt door de trappenhuizen gescheiden in twee delen, voor de verschillende dochterondernemingen. Waar de gevel van de straatzijde een harde uitstraling heeft met stalen lamellen en zinken gevelbeplating, maken de houten delen de gevel van de binnentuin juist vriendelijk.

Projectdetails

Projecttitel
Kantoor Dura Vermeer
adres
Spaarneweg
plaats
Cruqius
oplevering
2009
opdrachtgever
Dura Vermeer
programma
Kantoorgebouw van ca. 1590 m²
team
Remco Veerbeek, Leen den Dulk, Leo de Vries, Rob Plasschaert
aannemer
Dura Vermeer