Locatie
Hoofddorp
Opgeleverd
2002
Opdrachtgever
Claus Company
Programma
Hotel

Courtyard by Marriott

business hotel in het groen

Claus Company wilde een prominent hotelgebouw voor een prominente plek, naast de monumentale Mentzhoeve waar zij al een Event Center hebben. Het hotel opende tijdens de Floriade van 2002 en was direct een succes. En dat succes is gebleven . Wij zijn gevraagd om mee te denken aan een uitbreiding met 110 kamers, extra zalen en een auditorium.

Het gebouw bestaat uit een liggend deel van vier verdiepingen en een staand deel van elf verdiepingen, beide voorzien van een kap met groene dakpannen. Het hotel krijgt een chique uitstraling, waarbij de gekozen architectuur enigszins refereert naar de stijl waarin Dudok ontwierp.
De horizontale lijnen van het liggende deel met de grote dakoverstekken en betonbanden worden tot in het detail versterkt door de lange, dunne bakstenen met schuin voegwerk. Schermen van natuursteen benadrukken het vertikale karakter van de toren. Onder de dakoverstekken versterken de donkere bouwstenen de schaduw van de kap.
Het openbare karakter van de begane grond wordt benadrukt door grote raampartijen. Een representatieve luifel voert de gasten via de hoofdentree naar de lobby. De open haard in het ontwerp is bewust geplaatst tussen de lobby en de bar - zo draagt deze van alle zijden bij aan een warm welkom en een huiselijke sfeer.

Projectdetails

Projecttitel
Courtyard by Marriott
adres
Bosweg
plaats
Hoofddorp
oplevering
2002
opdrachtgever
Claus Company
programma
Hotel
team
Gerben van Manen, Monique van Doorne, Willem Zwaan, Rob Plasschaert