Locatie
Nieuwkoop
Opgeleverd
2018
Opdrachtgever
particulier
Programma
villa

Stoer woonhuis in Nieuwkoop

moderne villa in een natuurlandschap

Op een van de vrije kavels in het waterrijke natuurlandschap van de Zuidhoek in Nieuwkoop hebben we een ontwerp gemaakt voor een stoer en modern woonhuis. Deze witte villa is ontworpen als een scherp gedefinieerd blok met uitsneden voor een zuidgericht balkon op de verdieping en de carport op de begane grond. In het gevelvlak wordt het spel van deze uitsneden verstrekt door het witte stucwerk af te wisselen met stroken geprofileerde hardhouten geplatoniseerde Fraké delen en stootvoegloos bruin metselwerk.

Fotografie: Foto: Maarten Koch. Bouw: Fred Verweij

Vanwege het prachtige uitzicht op de Zuideinderplas wilden de opdrachtgevers graag het woonprogramma op de verdieping situeren. Hierdoor is de verdieping meer open en is de begane grond meer gesloten vanwege de slaapvertrekken die zich hier bevinden. De strak vormgegeven stalen trap met houten treden staat in het dubbelhoge gedeelte van de lichte entree hal. Het natuurlijke daglicht stroomt door een raampartij bij het balkon van boven deze hal binnen.

Projectdetails

Projecttitel
Stoer woonhuis in Nieuwkoop
adres
Zuidhoek
plaats
Nieuwkoop
oplevering
2018
opdrachtgever
particulier
programma
villa
team
Robert Dessing, Gerben van Manen, Willem Zwaan, Marco Guyt
fotografie
Foto: Maarten Koch. Bouw: Fred Verweij
aannemer
Bouwbedrijf Fred Verweij
adviseur constructie
Raadgevend ingenieursbureau Van Dijke