Locatie
Noordwijk
Opgeleverd
Opdrachtgever
Particulier
Programma
Woonhuis

Boulevard Villa

Aan de boulevard van Noordwijk mochten wij deze moderne Noordwijkse villa ontwerpen. Doordat het huis op de hoek staat van de Beethovenweg en de boulevard heeft deze villa een extra prominente locatie met wijds uitzicht.

De woonkamer en keuken is als één grote open ruimte ontworpen op de eerste verdieping. Door het vele glas in de gevel heb je vanaf elke plek op deze verdieping een prachtig uitzicht op de boulevard, duinen en de zee. De slaapkamers, studeerkamer en gym zijn op de begane grond en in het souterrain ontworpen. Verscholen op het dak ligt het dakterras, waar je het allermooiste uitzicht van Noordwijk ervaart.

De gevel wordt gestuukt en accenten als de entree, de schoorsteen en het keuken balkon worden gematerialiseerd met zandkleurig natuursteen. De details worden afgewerkt in hout en geven de villa een warme uitstraling. Daarnaast zorgen de houten lamellen voor privacy bij de grote raampartijen.

Door de positionering van verschillende volumes (zoals garage, woonhuis en balkons) en het lijnen spel in de gevel wordt enerzijds schaal gecreëerd en anderzijds de zichtlijn naar zee benadrukt. Zo zijn rondom de eerste verdieping verschillende balkons ontworpen. Door de horizontale belijning vanuit de Beethovenweg wordt je zicht richting de zee getrokken.

Projectdetails

Projecttitel
Boulevard Villa
adres
Boulevard Noordwijk
plaats
Noordwijk
opdrachtgever
Particulier
programma
Woonhuis
team
Marieke Meyer, John Zwanenburg, Jerry Niessen
aannemer
van Leent
interieur ontwerp
ENZO architecten
adviseur installaties
Schouten installatiebedrijf, Loodgieters bederijf Vesseur, Bos Elektrotechniek
adviseur constructie
Van Dijke B.V.