Locatie
Katwijk
Opgeleverd
2016
Opdrachtgever
particulier
Programma
moderne villa van ca. 180m2

Villa Sportlaan

een woning vol contrasten

Verschillende en tegengestelde wensen van de bewoners zijn in dit ontwerp verenigd: industrieel, huiselijk- modern en traditioneel, strak en warm. De uiteenlopende wensen - waaronder gevoel van de Franse Alpen - resulteerden in een heldere vormgeving met en een rijke materialisering.

Fotografie: Interieurfoto’s: Fotografie Niek Totté, The Art of Living magazine | Exterieur: Van Manen

De wand van Moellons, stenen afkomstig uit de Franse Alpen symboliseren de bergen, de houten treden van de trap zijn een vertaling naar de bomen en grijze en witte tinten verwijzen naar de sneeuw. De zwart geschilderde stalen accenten en het vlammende Palissander completeren het palet van deze woning.

Vanwege de ligging en het prachtige uitzicht over de duinen is de woonverdieping boven en de slaapverdieping op de begane grond gesitueerd. Door een 'hap' uit de bovenverdieping te halen, ontstaat een dakterras op het zuiden. Door terugliggend een extra constructie te creëeren, is er op de hoek aan de voorzijde geen kolom nodig. Op deze manier ontstaat een vrij uitzicht.

Voor het tuinplan zijn er drie duinen met duinzand gemaakt. Onder één van de drie duinen is de garage verstopt. Ook is nagedacht over eventuele verminderde mobiliteit in de toekomst. Alle woonfuncties kunnen op de bovenverdieping worden geconcentreerd. De toilet bijvoorbeeld is zo groot uitgevoerd dat hier ook een douche in kan worden geplaatst. En natuurlijk is er een plaats gereserveerd voor een eventuele lift.

Projectdetails

Projecttitel
Villa Sportlaan
adres
Sportlaan
plaats
Katwijk
oplevering
2016
opdrachtgever
particulier
programma
moderne villa van ca. 180m2
team
Gerben van Manen, Rob Bolk, Rob Tissing, John Zwanenburg, Sandra Mieremet, Tom van den Berg
fotografie
Interieurfoto’s: Fotografie Niek Totté, The Art of Living magazine | Exterieur: Van Manen
aannemer
Bouwbedrijf De Lange Van der Plas BV, Katwijk
interieur
Noort Interieur, Noordwijk