Locatie
Noordwijk
Opgeleverd
2020
Opdrachtgever
Particulier
Programma
woonhuis

Landhuis Noordwijk

Het is alweer 10 jaar geleden dat dit mooie landhuis is gebouwd. Door omstandigheden heeft het huis een aantal jaren te koop gestaan en onlangs door de huidige bewoners afgebouwd en voorzien van een schitterende tuin.

Fotografie: Art of living, Jaro van Meerten

Eigenlijk bestaat het project uit 3 objecten. Het statige landhuis en 2 identieke, aan beide zijden van het landhuis gesitueerde vrijstaande villa’s. Zij vormen als het ware de koetshuizen van dit landhuis. Het landgoed, want zo mogen we het wel noemen, wordt ontsloten door een tweetal entreepoorten die de bewoners en bezoekers de mogelijkheid  geven een rondje te rijden.

Via een royale overkapte entreeluifel kom je in een imposante ontvangsthal met monumentale eikenhouten trap en comfortabele lift die zowel de bovenverdieping als de kelder ontsluit.

Op de begane grond, naast de riante woon-, eet- en televisiekamer, een werkkamer en de master bedroom, uiteraard voorzien van een ruime kleedruimte en dito badkamer. Ook is een inpandig appartement aanwezig met woon-, slaap- en badkamer. Vele vertrekken hebben direct toegang tot het grote terras.

Op de verdieping, visueel verbonden met de begane grond door een grote vide, bevinden zich naast de ‘balkonkamer’ 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Een vlizotrap ontsluit de ruime bergzolder.

In het souterrain bevinden zich naast een inpandige garage met ruimte voor 4 auto’s, een separate berging, fitnessruimte en wijnkelder. Het welnessgedeelte omvat onder andere een sauna, stoomdouche en toilet.
De 2 identiek gespiegelde vrijstaande villa’s hebben een hal, woonkamer met serre en openhaard, open keuken en 2 slaapkamers met badkamer en elk een eigen terras.

Qua materialen hebben zowel het landhuis als de villa’s wit gestuukte gevels met natuurstenen elementen. De daken zijn afgewerkt met blauw geglazuurde dakpannen, fraai gedetailleerde goten met gootklossen en koperen hemelwaterafvoeren; het geheel zorgt voor een rijk totaalbeeld.

Kortom een fraaie entree voor ons mooie Noordwijk.

Projectdetails

Projecttitel
Landhuis Noordwijk
plaats
Noordwijk
oplevering
2020
opdrachtgever
Particulier
programma
woonhuis
team
Gerben van Manen, Rob Bolk, Han van Niekerk, Cees Spaans, Tom vd Berg, Reinier Vliegenthart
fotografie
Art of living, Jaro van Meerten
tuin ontwerp
Studio Redd
tuin aanleg
Garden vision
Externe partijen
Natuursteen: Global stone