Locatie
Leidschendam
Opgeleverd
2019
Opdrachtgever
BPD-Zuidwest, Schouten Bouw
Programma
20 appartementen en 9 kadewoningen

Van Ravesteijnkade

Havenwand van het Damcentrum

Plaspoelhaven vormt de zuidrand van het Damcentrum en sluit aan bij het profiel van 'de Hollandse Waterstad'. Het plan kenmerkt zich door een compositie van individuele gevels, die verwijzen naar verschillende architectuurstijlen uit de omgeving. De kadewoningen aan de Van Ravensteynkade zijn als een tribune opgebouwd, zodat de bewoners maximaal profiteren van de aanwezigheid van het water en de haven. Het verhoogde terras met aansluitend de woonkamer heeft goed zicht op de haven, terwijl de privacy vanaf de straat is gewaarborgd. Daarachter is de woonkeuken nog eens verhoogd, waar je door de hoge ramen in de voorgevel ook vanuit hier de haven kunt zien.

De kadewoningen aan de Van Ravensteynkade zijn als een tribune opgebouwd, zodat de bewoners maximaal profiteren van de aanwezigheid van het water en de haven. Het verhoogde terras met aansluitend de woonkamer heeft goed zicht op de haven, terwijl de privacy vanaf de straat is gewaarborgd. Daarachter is de woonkeuken nog eens verhoogd, waar je door de hoge ramen in de voorgevel ook vanuit hier de haven kunt zien.

Het appartementengebouw met 20 appartementen bestaan uit een hoek-deel en een entree-deel, beide met grote balkons die gedeeltelijk in het gebouwvolume zijn opgenomen. De opbouw van het hoekdeel, met het tweede balkonnetje en de kroon bovenin, markeert de opening in de gevelwand naar de Warmoezierstraat. Aan de andere zijde van deze straat zet het plan zich in een volgende fase aan de haven voort, eveneens beginnend met een appartementengebouw.

Stedenbouwkundige supervisie: West 8.

 

Projectdetails

Projecttitel
Van Ravesteijnkade
adres
Van Ravensteynkade
plaats
Leidschendam
oplevering
2019
opdrachtgever
BPD-Zuidwest, Schouten Bouw
programma
20 appartementen en 9 kadewoningen
team
Job Beerthuizen, Buis Barnhoorn, Eric Verkade
ontwikkelaar
BPD-Zuidwest, Schouten Bouw
aannemer
Schouten Bouw, Leidschendam
adviseur installaties
Overdevest Adviseurs, Den Haag
adviseur constructie
De Vries Konstructies, Gouda