Locatie
Noordwijk aan Zee
Opgeleverd
2017
Opdrachtgever
Mens
Programma
34 appartementen

Transformatie Van Panhuysstraat

Van kantoor naar aantrekkelijke appartementen

Het voormalig EuroCross gebouw, aan de rotonde op de hoek van de Van Panhuysstraat en Duinwetering, is getransformeerd naar een woongebouw met 34 appartementen.

Fotografie: Christian van der Kooy

Toen EuroCross samen met het  Zilveren Kruis naar Leiden verhuisden, werden de verschillende ruimtes in het kantoor verhuurd. Vanwege de leegstand en de gedateerde architectuur zijn wij in 2012 gevraagd om na te denken over een nieuwe functievan het pand met een nieuwe uitstraling. Daarop hebben wij een ontwerp gemaakt voor de transformatie naar een wooncomplex met 34 appartementen. Hiervoor is het bestaande gebouw tot op de constructie volledig gestript. De constructie, bestaande uit kolommen en vloeren, biedt een grote indelingsvrijheid. Dit maakte de transformatie naar de woonfunctie zonder ingrijpende constructie ingrepen mogelijk.

De nieuwe gevels zijn in tegenstelling tot het voormalige kantoorgebouw, dat een verticale geleding kende, opgebouwd uit horizontale stroken. Hierdoor wordt de gelaagdheid van het gebouw zichtbaar. De verdiepingen worden door gestucte banden gescheiden. De nieuwe gevels van de appartementen bestaan uit aluminium kozijnen en zwarte eternit panelen, met op de woningscheidingen brons kleurige blokprofelen. Waar in de kantoorsetting erkers aan voorzijde waren gepositioneerd, hebben appartementen nu een balkon. Aan de achterzijde hebben we de galerijconstructie los van de gevel gehouden om koudebruggen en moeilijke aansluitdetails voorkomen.

Projectdetails

Projecttitel
Transformatie Van Panhuysstraat
adres
Van Panhuysstraat
plaats
Noordwijk aan Zee
oplevering
2017
opdrachtgever
Mens
programma
34 appartementen
team
Leen den Dulk, Kees van Rijn, Fabian van Kints, Sandra Mieremet, Cees Spaans
fotografie
Christian van der Kooy
aannemer
Adriaan van Erk