Locatie
Noordwijk aan Zee
Opgeleverd
2015
Opdrachtgever
Van der Wiel Bouw
Programma
15 woningen van ca. 150 m²

Woningen Sint Jeroensweg

15 woningen op terrein voormalig computercentrum

Op dit puntige kavel stond het voormalige computercentrum van het Zilveren Kruis al enige tijd leeg. In de crisis is deze herontwikkeld tot een woningbouwlocatie, met succes aangezien de woningen binnen 24 uur allemaal verkocht waren.

Fotografie: Van Manen

Hieraan is vorm gegeven door twee straatwanden te maken, als schakel van het lange lint aan de van de Mortelstraat. De rijen worden beëindigd door kopgevels, voorzien van metselwerkaccenten. De woningen worden hebben ieder een eigen stoep gescheiden door mee ontworpen bloembakken.
Door de kleur van het metselwerk vinden deze woningen aansluiting bij de andere witte gebouwen langs de van de Mortelstraat, zoals de kapel van de begraafplaats, de witte school en natuurlijk het witte Zilveren Kruis-gebouw schuin tegenover de woningen.

Projectdetails

Projecttitel
Woningen Sint Jeroensweg
adres
Sint Jeroensweg
plaats
Noordwijk aan Zee
oplevering
2015
opdrachtgever
Van der Wiel Bouw
programma
15 woningen van ca. 150 m²
team
Job Beerthuizen, Kees van Rijn, Fabian van Kints
fotografie
Van Manen
ontwikkelaar
van der wiel bouw
aannemer
Van der wiel bouw