Locatie
Almere
Opgeleverd
2016
Opdrachtgever
Redevco Nederland
Programma
uitbreiding van 2.250m2

Winkelpand C&A Stationsstraat

een duurzame herontwikkeling

De eigenaar van het betegelde C&A-pand, een ontwerp van ons bureau uit 1988, wilde het gebouw uitbreiden, verduurzamen en voorzien van een nieuwe uitstraling. We hebben het pand tot op het casco gestript en de nieuwe gevel is met zijn dubbelhoge portalen een blikvanger in de Stationsstraat. Binnen dezelfde contouren is het vloeroppervlakte verdubbeld. Met alle duurzame maatregelen, waaronder een dak vol zonnepanelen, zet dit winkelpand in op BREEAM Excellent In Use.

Het gele metselwerk is ontleend aan zijn omgeving en is op een subtiele wijze gevoegd zodat een mooie horizontale textuur ontstaat. De dubbelhoge portalen zijn extra diep ter plaatse van de entree - en bij de winkelpuien zijn de verdiepingen voorzien van lamellen zodat de winkelier iets meer vrijheid heeft in de winkelindeling op de verdieping. Een uitzondering is de 'kop' die een etalage-functie heeft in het verlengde van de Stationsstraat. De luifels die boven aan de gevel zorgen voor de verticale definitie van de Stationsstraat en zorgen voor een subtiele articulatie van de verschillende winkelpanden - naast C&A vindt nu ook JD Sports er onderdak.

Op de kruising met het Schrijverstraat springt de gevel iets terug. Omdat de andere winkelpanden dit ook doen ontstaat een klein pleintje.

Projectdetails

Projecttitel
Winkelpand C&A Stationsstraat
adres
Stationsstraat 56-58
plaats
Almere
oplevering
2016
opdrachtgever
Redevco Nederland
programma
uitbreiding van 2.250m2
netto vloeroppervlakte
3890 m2
team
Robert Dessing, Leo de Vries, Rob Plasschaert, Sandra Mieremet
aannemer
Barten
adviseur installaties
W4Y Adviseurs
adviseur constructie
SWINN