Locatie
Maastricht
Opgeleverd
2022
Opdrachtgever
Redevco
Programma
Winkel

Winkel Grote Staat Maastricht

Splitsing en renovatie rijksmonumentaal winkelpand

In 1995 mocht Van Manen voor het eerst met de C&A in Maastricht aan de slag. 27 jaar later was het rijksmonumentale pand aan de Grote Staat 29 wederom toe aan een grondige renovatie. Een belangrijk onderdeel van de opgave bestond dit maal om het pand in verschillende delen te splitsen, zodat er ruimte ontstond voor zowel C&A als WE Fashion.

Het splitsen maakt het mogelijk om de pandsgewijze uitstraling van het rijksmonument weer te herstellen. De accentuering van deze pandsgewijze uitstraling is extra kracht bijgezet door het zorgvuldig schoonmaken van de natuursteen plint. Mooie, slank gedetailleerde ramen en gevelmaterialen konden gewaarborgd worden. Hierdoor is de uitstraling van de rijksmonumentale gevel minimaal gewijzigd.

In overleg met gemeente Maastricht en adviesbureau dGmr is er een alternatieve werkwijze bedacht voor de geëiste brandwerendheid. Het opnieuw aanbrengen van brandwerende bekleding en door het splitsen van de bestaande sprinklerinstallatie wordt er voldaan aan de actuele brandveiligheidsvoorschriften. Uitvoering van de werkzaamheden waren uitdagend wegens winkelend publiek, asbest en een kort ingeplande (ver)bouwtijd. Door de winkel steeds in kleinere segmenten af te zetten konden de werkzaamheden veilig plaatsvinden.

In het interieur is veel aandacht besteed aan het maken van vides in de bestaande vloervelden, de positie van de nieuwe roltrap en de nieuwe liftinstallatie. Met de nieuwe winkelinrichtingen van zowel C&A als WE-fashion zijn deze winkels weer helemaal klaar voor het winkelend publiek!

Projectdetails

Projecttitel
Winkel Grote Staat Maastricht
adres
Grote Staat 29
plaats
Maastricht
oplevering
2022
opdrachtgever
Redevco
programma
Winkel
team
Oscar de Blanken, Paul Verstappen, Maarten van der Marel
ontwikkelaar
Redevco
aannemer
Laudy Bouw
adviseur installaties
W4Y
adviseur constructie
Swinn
Externe partijen
C&A, WE Fashion, Buro Boot, Jan Horyon, OCT, dGmr