Locatie
Noordwijk
Opgeleverd
2022
Opdrachtgever
Particulier
Programma
vrijstaande woning

Nieuwbouw Villa ‘De Waterdrager’

Unieke organische vormgeving met uitzicht op de bollenvelden

Villa ‘De Waterdrager’ is een schitterende nieuwe aanwinst op het historische Landgoed Sancta Maria in Noordwijk. Gelegen op een uitzichtkavel aan de rand van het landgoed, biedt deze villa een fantastisch uitzicht op de omliggende bollenvelden. De unieke positie en het royale kavel maken deze villa tot een uitzonderlijke woonervaring.

Organische vormgeving
De villa is ontworpen met een sterk oog voor esthetiek, waarbij de rondingen van het kavel zijn vertaald in de organische vormgeving van de villa. Deze keuze voor rondingen zorgt voor een speels en plastisch geheel, wat bijdraagt aan het karakter van de villa. De gebogen vormen worden verder versterkt door het rieten dak, dat een natuurlijke en warme uitstraling geeft aan het gebouw. Een extra accent in het rieten dak wordt gecreëerd met een hoek dakraam, wat niet alleen voor extra licht zorgt, maar ook een architectonisch statement maakt.

Sterk staaltje engineering
Een bijzonder kenmerk van ‘De Waterdrager’ is de ‘Sterrenkamer’ met het ronde torentje met een gebogen dakraam dat richting het vrije uitzicht is gepositioneerd. Door het gebogen dakraam is er een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel. Dit architectonische element toont een sterk staaltje engineering en voegt een uniek karakter toe aan de villa.

Passend op de plek
Bij de bouw van ‘De Waterdrager’ is gekozen voor een palet van natuurlijke materialen, waardoor de villa perfect opgaat in de omgeving. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar dragen ook bij aan de esthetiek en de verfijning van de villa. Het harmonieuze samenspel tussen de organische vormen, het rieten dak en de natuurlijke materialen zorgt voor een gebouw dat volledig in balans is met zijn natuurlijke omgeving.

Ontspannen indeling
De villa biedt een ruimtelijke en speelse indeling. Van de ontspannen schakering van keuken, eetkamer, woonkamer en master bedroom op de begane grond tot de overige slaapvertrekken op de verdiepingen. De grote ramen en de strategische plaatsing van dakramen zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht en bieden een voortdurend veranderend uitzicht op de prachtige bollenvelden.

Woongenot
Wonen in ‘De Waterdrager’ betekent wonen in een huis vol karakter. Het is een villa die op respectvolle wijze indruk maakt door zijn organische vormgeving, maar ook door de manier waarop het opgaat in de natuurlijke schoonheid van het Landgoed Sancta Maria.

Projectdetails

Projecttitel
Nieuwbouw Villa ‘De Waterdrager’
plaats
Noordwijk
oplevering
2022
opdrachtgever
Particulier
programma
vrijstaande woning
team
Gerben Van Manen, Marcel de Groot
ontwikkelaar
Particulier
aannemer
Van der Hulst Bouwbedrijf
installateur
Waasdorp, Burg Installatietechniek
adviseur constructie
Bogaards
Externe partijen
Kingspan (dakraam)