Locatie
Noordwijk
Opgeleverd
2015
Opdrachtgever
Bijoux BV
Programma
11 luxe appartementen

Belvédère

Appartementen met zeezicht

De beroemde operazanger Jacques Urlus liet in 1901 een tweede huis bouwen in de chique Zuidduinen van Noordwijk aan Zee. Halverwege de jaren ‘30 voegde het echtpaar Urlus er een verdieping aan toe en maakten ze er een pension van.

Een decennia later gaat het pension Belvédère over in de handen van de familie Halbersma. Zij renoveren het hotel en exploiteren het met succes. Mede door de hoge onderhoudskosten besluit het echtpaar afscheid te nemen van het hotel en plaats te maken voor een modern appartementengebouw.

Hiervoor refereren we aan kenmerkende details van de vroegere villa Belvédère: een hoge donkere plint met daarboven witte gevels, ramen met bovenlichten, raamluiken in de plint en veel houtaccenten. De oriëntatie van het appartementencomplex is net als de oude villa gericht op het uitzicht op zee en over het ruige duinlandschap. Door de inspringende balkons is de privacy tussen de appartementen onderling gewaarborgd.

De eigenaren van het voormalige hotel hebben bij de sloop een brokstuk bewaard. Dit tastbare stukje geschiedenis hebben we als bijzonder element in de entreemuur verwerkt.

Projectdetails

Projecttitel
Belvédère
adres
Beethovenweg
plaats
Noordwijk
oplevering
2015
opdrachtgever
Bijoux BV
programma
11 luxe appartementen
team
Robert Dessing, Willem Zwaan, Kees van Rijn, Marco Guijt
ontwikkelaar
Bijoux BV
aannemer
De Raad Bouw