Locatie
Rhoon
Opgeleverd
Opdrachtgever
BPD
Programma
80 woningen

Essenpark

luxe wonen in het groen

Als inspiratie voor de wijk Essenpark hebben we gekeken naar het Tuindorp ’t Lansink. De huizen in dit tuindorp zijn zo ontworpen, dat er veel contact met de buurt mogelijk is vanuit je huis. Dit gebeurt door toevoegingen van erkers, openslaande deuren aan de voorzijde en veranda’s aan de woningen. De sfeer is gemoedelijk, de bewoners kennen elkaar en kinderen hebben de ruimte om buiten te spelen. Verder kent ’t Lansink een prettige afwisseling in het straatbeeld en een rijke detaillering.

Dit alles hebben we als uitgangspunt genomen voor de architectuur van Essenpark. Door het toepassen van dwarskappen, erkers en onderbroken goten ontstaat een kleinschaligheid in de woonblokken die de wijk een dorps karakter geeft. De individuele woningen zijn goed te herkennen, terwijl de eenheid in het beeld behouden blijft door een eenduidige materialisering en detaillering.

Bij het ontwerp van iedere woningen is zorgvuldig gekeken hoe deze het best in het plan tot zijn recht komt. Zo zijn de herenhuizen langs het park zo ontworpen dat zij een statige parkwand vormen. Verder is bij iedere woning gekeken naar de optimale positie van ramen, erkers en veranda’s, waarmee je de buitenwereld naar binnen brengt en contact met de buurt kan worden gelegd. Daarbij zijn ook openslaande deuren naar de voortuinen ontworpen, zodat hoe je huis ook georiënteerd is, je altijd de deuren open kunt zetten naar een zonnige tuin.

Projectdetails

Projecttitel
Essenpark
adres
Essendael
plaats
Rhoon
opdrachtgever
BPD
programma
80 woningen
team
Siebrine Noordenbos, Jan Meyer
ontwikkelaar
BPD
aannemer
Bouwbedrijf Frans Vink en zonen bv.
Externe partijen
Duoplan