Waterbies Leiderdorp

vrijdag 21 oktober 2022

De bouw van de Waterbies in Leiderdorp begint de afronding te naderen. Eind november kunnen de bewoners gaan genieten van hun nieuwe appartement!

Het nieuwbouw appartementengebouw heeft op maat gesneden architectuur. Een grote inspiratiebron tijdens het ontwerp is de locatie geweest, vanwege de unieke vorm van het kavel: een soort schiereiland met een scherp afgeronde hoek. De gevels van het pand volgen de vloeiende lijnen van de locatie en is terugliggend gepositioneerd, zodat de waterkant met groenstrook duidelijk rondom loopt. De rondingen zijn ook in het appartementengebouw verwerkt en springen er prachtig uit.

Duurzame en tactiele materialen zoals licht gekleurd metselwerk en natuurlijk houten gevelbekleding versterken de zachte waardes van het ontwerp. Natuurinclusiviteit heeft een belangrijke rol op deze prominente plek met groene gevels, groene daken, balkons met geïntegreerde plantenbakken en zichtbare nestkasten in de voorgevel. Een markant gebouw op een bijzondere plek met respect voor de omgeving.

De Waterbies is een ontwikkeling van Citystone Group en wordt gebouwd door H&B Bouw.

#vanmanen #architectuur #leiderdorp #waterbies #citystone #hbbouw #natuurinclusief #appartementen