STRANDLEVEN IN SCHELPENDUIN

vrijdag 6 april 2018

Ontspannen wonen nabij het strand en ’s avonds een goed glas wijn drinken op uw eigen veranda. Dat wordt binnenkort mogelijk voor de nieuwe bewoners in Schelpenduin. In opdracht van M2 Groep hebben wij een plan ontworpen met 13 woningen, waarvan 1 vrijstaande en 12 twee-onder-een-kap woningen. De verschijningsvorm en uitstraling van de woningen passen goed in de omgeving en zijn zeer divers. Het materiaalgebruik, de situering op de kavel en de keuze van een voor- of zijentree maken dat elke woning een individuele uitstraling krijgt.

De locatie nabij strand en duinen is de inspiratie geweest voor het type architectuur. De woningen zijn zodanig ontworpen dat ze zo veel mogelijk aansluiten op het gevoel van vrijheid en eigenheid. Geen rigide architectuur van identieke blokken uit de strengpers. Deze sfeer van vrijheid begint in de verkaveling, waar verspringende rooilijnen voor diversiteit in het straatbeeld zorgen.

Voor de nieuwe woningen in Schelpenduin hebben we ook de buitenruimtes mee-ontworpen. Zo ontstaat naast het gewenste beeld ook een beschutte en fijne buitenruimte van hoge kwaliteit. De invulling van de balustrade van de veranda’s zal net zoals de erfafscheidingen bestaan uit schapenhekken, zodat het transparante en natuurlijke gevoel van de locatie door wordt gezet. Daarmee krijgen de woningen extra sfeer.

De diversiteit zit niet alleen in de hoofdmassa en verspringende rooilijnen, maar ook in de materialisatie. De ontspannen sfeer wordt versterkt door verschillende natuurlijke materialen te gebruiken in een zorgvuldig afgestemd palet. Alle drie de paletten zijn in de gevel overheersend van een lichte kleur. Zo versterkt de architectuur het gevoel van het prettige strandleven.