QR Monumentenschildjes

vrijdag 7 oktober 2022

Afgelopen 10 september was de opening van Open Monumentendag ’22 in de Oude Jeroenskerk van Noordwijk. Hier is het eerste prototype van een QR monumentenschildje gepresenteerd. De upgrade van de bestaande monumentenschildjes is om de beschikbare informatie van monumenten zichtbaarder te maken.

Informatie over Nederlandse monumenten is digitaal in te zien via het erfgoedregister. Met het QR monumentenschildje krijgt ieder monument een directe link naar de eigen en unieke pagina van het erfgoedregister. Nooit meer zoeken naar informatie over een monument, maar met één druk op de knop is het digitaal inzichtelijk!

In de afgelopen weken zijn er 16 stuks geproduceerd voor 5 gemeentelijke monumenten en 11 Rijksmonumenten. Het eerste QR monumentenschildje hangt inmiddels aan de gevel van een trotse eigenaar. De andere zullen snel volgen in de gemeente Noordwijk!

Bent u eigenaar van een monument in de gemeente Noordwijk en heeft u interesse in een QR monumentenschildje? Neem contact op met de gemeente Noordwijk t.a.v. dhr. Ruben Daniels (r.daniels@noordwijk.nl). De QR monumentschildjes is een samenwerking tussen Van Manen en gemeente Noordwijk.

#monument #monumenten #monumentenschildje #qrmonumentenschildje #openmonumentendag #erfgoedregister #noordwijk #gemeentenoordwijk #vanmanen #gsprd