Prijsvraag Tudor Tuinen gewonnen!

vrijdag 25 mei 2018

We hebben gewonnen! Samen met Ouwehand Bouw en Vastgoedrealisatie hebben we de prijsvraag gewonnen voor Park Triangel in Waddinxveen; De Tudor Tuinen. De aansprekende en gevarieerde architectuur van de 78 woningen wordt gecombineerd met een hoge duurzaamheidsambitie. 

De tudorstijl is in ons ontwerp te herkennen aan de asymmetrie in de vormgeving, de rijk gedetailleerde gevels en de combinatie van baksteen met betimmering.

De Parklaan heeft statige woonblokken en staande raampartijen. De Singel daarentegen is minder statig en heeft een vriendelijke uitstraling. De rijwoningen zijn daar opgebroken in twee- of drie-onder-een kapwoningen. De woningen langs de Singel hebben aan de voorzijde een tuin die op het westen gericht is. Aangezien langs de Singel de zon ook aan de voorzijde van het huis zal schijnen zijn bij de woningen regelmatig veranda’s ontworpen. Door het groen van de Singel en de speelplekken voor de deur zal het hier van het voor tot het najaar goed vertoeven zijn.  

Op de kop van Tudor Tuinen wordt als “eye-catcher” een schitterend appartementencomplex in 4 bouwlagen gerealiseerd. De overgang naar het Stationsplein is daarmee duidelijk gemarkeerd.