Grote Staat Maastricht opgeleverd

maandag 7 november 2022

In 1995 mocht Van Manen voor het eerst met de C&A in Maastricht aan de slag. 27 jaar later was het rijksmonumentale pand aan de Grote Staat 29 wederom toe aan een grondige renovatie.

Een belangrijke opgave was om het pand in verschillende delen te splitsen, zodat er ruimte ontstond voor zowel C&A als WE Fashion. Het splitsen maakt het mogelijk om de pandsgewijze uitstraling weer te herstellen. De accentuering van deze pandsgewijze uitstraling is extra kracht bijgezet door het zorgvuldig schoonmaken van de natuursteen plint.

In het interieur is veel aandacht besteed aan het maken van vides in de bestaande vloervelden, de positie van de nieuwe roltrap en de nieuwe liftinstallatie (beide TKE). Ook aan de brandveiligheid is aandacht besteed door het splitsen van de bestaande sprinklerinstallatie en het opnieuw aanbrengen van alle brandwerende bekledingen aan de stalen draagconstructies. Hierdoor kunnen de slank gedetailleerde ramen, in overeenstemming met de actuele brandveiligheidsvoorschriften, gewaarborgd blijven en wordt de uitstraling van de rijksmonumentale gevel niet aangetast. Met de nieuwe winkelinrichtingen van zowel C&A als WE-fashion zijn deze winkels weer helemaal klaar voor het winkelend publiek!

Ontwikkelaar: Redevco
Architectenbureau: Van Manen
Winkels: C&A / WE Fashion
Installatieadvies: W4Y
Constructieadvies: Swinn
Aannemer: Laudy Bouw
Asbestinventarisatie: Buro Boot / Jan Horyon
Asbestsanering & sloper: OCT Sloop- & milieutechniek