Feestelijke handeling Plaspoelkade, Leidschendam

woensdag 23 augustus 2017

Als feestelijke handeling legden Chris Schouten en wethouder Floor Kist, onder toeziend oog van enthousiaste kopers en betrokkenen, een vloerelement op zijn plek!

Daarmee droeg hij bij aan de eerste fase van een groter project - de gehele noordzijde aan de uit te breiden Plaspoelhaven krijgt een uitgesproken gevelwand. Dit is weer een onderdeel van het grotere plan voor het Damcentrum dat onder supervisie van West 8 wordt uitgevoerd.

Het plan kenmerkt zich door een compositie van individuele gevels - gevels die zich onderscheiden door afwisselende breedtes en ook door verwijzing naar verschillende architectuurstijlen uit de buurt. De kadewoningen zijn als een tribune opgebouwd en profiteren daardoor maximaal van de aanwezigheid van het water en de haven. Eerst is er de verhoging van het terras en de aansluitende woonkamer, waardoor zowel het uitzicht op de haven als de privacy vanaf de straat zijn gewaarborgd. En dan nog eens de verhoging van de woonkeuken, waar je door de hoge ramen in de voorgevel ook de haven kunt beleven.

We hopen dat de toekomstige bewoners trots zijn op hun woning en kunnen genieten van de zorg en aandacht die we aan de vele details hebben gegeven!