Feestelijk handeling Tudortuinen

vrijdag 29 november 2019

Gistermiddag, 28 november, vond de officiële handeling voor fase 1 en 2 van Tudortuinen in Waddinxveen plaats. In samenwerking met Ouwehand hebben wij een prijsvraag in 2018 gewonnen bestaande uit een appartementengebouw en 58 woningen. Ondanks het regenachtige weer waren veel nieuwe bewoners bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.

Arjan van Beelen van Ouwehand feliciteerde iedereen met dit moment en vertelde over het ontwerpproces en de architectuurstijl: de rijke Engelse Tudorstijl. Vervolgens kon Pim Korevaar van Klimaatgarant de nieuwe bewoners veel vertellen over hun nieuwe 0-op-de-meterwoningen en energie-neutrale appartementen. Zo zijn de woningen gasloos en worden gebouwd met onder andere zonnepanelen op het dak, een warmtepomp en een WTW-ventilatiesysteem.

Ten slotte vertelde Wethouder ir. G. Atzema over de vele voorzieningen in de wijk Triangel in Waddinxveen. De jonge nieuwe bewoners mochten op de rode knop drukken als startsein van de eerste paal van het appartementengebouw op de kop van het plangebied.