De tuinen van Hornmeer wint tender!

maandag 1 november 2021

Ons plan De Tuinen van Hornmeer, in samenwerking met Thunnissen, Bureau B+B urbanism and lanscape architecture en Studio Pallesh, is als winnaar geselecteerd!

De Tuinen van Hornmeer in Aalsmeer, bestaande uit 80 woningen, heeft een divers aanbod van verandawoningen, parkwoningen, twee-onder-een-kappers en appartementen die bijdragen aan de eigen identiteit van de wijk. Karakteristiek aan het ensemble is de kleinschaligheid, intimiteit en contact met het landschap en de bijzondere zichtassen die het perspectief van de polderassen benadrukken. De architectonische eenheid wordt gekenmerkt door zorgvuldig materiaalgebruik, horizontale gevelbanden, verschillende soorten metselwerkverbanden en subtiele kleurnuances. Voldoende variatie, maar toch bescheidenheid én verscheidenheid.

Het versterken van de groene parkstrook staat centraal, waarbij de bestaande bomen op de locatie zoveel mogelijk behouden blijven en wateroverlast wordt beperkt. Rekening houdend met de bestaande bomen zijn er twee type veranda’s en verspringingen aangebracht, wat tegelijk zorgt voor een speels beeld.

Door het terughoudende en zorgvuldig op elkaar afgestemde pallet van natuurlijke materialen – hout, keramische dakpannen en baksteen – hebben de woningen een warme, frisse uitstraling.

In het begin van het nieuwe jaar gaan we een stap verder in de uitwerking.