Ruwbouw Plaspoelkade begint vorm te krijgen

donderdag 8 maart 2018

De contouren van de appartementen en woningen aan de Plaspoelhaven in Leidschendam worden duidelijk zichtbaar. De eerste fase is op hoogte en het metselwerk volgt snel. Schouten Bouw verwacht dat de steigers rond de zomer zullen verdwijnen en oplevering van de eerste fase zal in het vierde kwartaal volgen. De tweede fase gaat dit kwartaal nog van start.

De Plaspoelhaven wordt verder uitgebreid. De gehele noordzijde krijgt een uitgesproken gevelwand. Dit is onderdeel van het grotere plan voor het Damcentrum. Het plan wordt uitgevoerd onder supervisie van West 8, in een gezamenlijke ontwikkeling van BPD en Schouten Bouw.

Het plan onderscheidt zich door een compositie van individuele gevels. De gevels krijgen afwisselende breedtes en verwijzen naar verschillende architectuurstijlen uit de buurt. De kadewoningen zijn als een tribune opgebouwd, zodat de bewoners maximaal profiteren van de aanwezigheid van het water en de haven. Het verhoogde terras met aansluitend de woonkamer heeft goed zicht op de haven, terwijl de privacy vanaf de straat is gewaarborgd. En dan is er ook de verhoging van de woonkeuken, waar je door de hoge ramen in de voorgevel ook de haven kunt beleven.