BOUW KRUISHOORN LISSE

maandag 13 mei 2024

De bouw van het plan Kruishoorn aan de Greveling in Lisse is in volle vaart. Eind april waren wij aanwezig bij het feestelijke moment van de eerste steen van de waterwoningen. De waterwoningen zijn de laatste woningen die gebouwd worden om het plan Kruishoorn af te ronden.

Het plan Kruishoorn bestaat uit verschillende woningtypes en sferen. De rijwoningen aan de Grevelingstraat zijn strak, maar iets traditioneler ontworpen, vanwege de continuering van de bestaande woningen. Gedetailleerd in een combinatie van hoogwaardige en natuurlijke materialen van metselwerk, hout en keramische dakpannen.
De patiowoningen staan in het hart van het plangebied en zijn ontworpen als levensloopbestendige woningen. Grenzend aan de patio bestaat de optie tot een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Strakke en moderne woningen, maar met sfeer en karakter. De kleinschaligheid van 2 lagen en het stucwerk in combinatie met de houten elementen dragen hierin bij.
De waterwoningen zijn geplaatst aan de doorlopende vaarverbinding de Greveling. Deze woningen zijn ontworpen met het sculpturale in gedachte, bijna monolithisch. Een hele strakke uitstraling met stucwerk op een donkere metselwerk plint.
Als kers op de taart wordt de reeks waterwoningen afgesloten met een spectaculaire villa. Met strakke lijnen en prachtige materialen met natuursteen, stucwerk en glazen balustrades.

De villa, patiowoningen en rijnwoningen zijn opgeleverd. De verwachting is dat de waterwoningen in 2025 opgeleverd zullen worden.

Team Van Manen: Oscar de Blanken, Robert Dessing, Marcel de Groot, Eric Verkade, Marco Guijt, Cor Hoek, Cees Spaans, Frans de Vreugd
Ontwikkelaar: Van der Hulst
Aannemer: Van der Hulst Bouwbedrijf
Constructeur: Bogaards
Adviseur geluid: Peutz