Locatie
Utrecht
Opgeleverd
2018
Opdrachtgever
Urban Interest
Programma
Parkeren

Nieuwe gevel parkeergarage

weg met de duisternis en de verrommeling

Aan de Churchilllaan in Utrecht stond een grauwe betonnen parkeergarage die mede vanwege de duisternis binnen werd onderbenut. Door de betonnen elementen te vervangen met een meer open en natuurlijke gevelbekleding is de parkeergarage aantrekkelijker geworden voor de bezoekers van zowel het winkelcentrum als de kantoortoren.

De nieuwe gevelbekleding is opgebouwd uit identieke elementen van 3,75mm - een hanteerbare grootte die samenvalt met de helft van de constructieve stramienmaat. De elementen bestaat uit houten delen van verschillende afmetingen die onder een hoek van 10 graden zijn geplaatst. Door de elementen om de laag ondersteboven te monteren, waardoor de richting van de houten delen draait, ontstaat een subtiele variantie per verdieping. Een antraciet stalen hekwerk achter de houten delen zorgt dat de nieuwe openheid ook veilig is.

Om de wildgroei aan reclame-uitingen van de winkels te beteugelen is aan de zuidwestgevel is een groot veld aangewezen waar de promotie op een meer verzorgde wijze mogelijk is.

De aanpak van de parkeergarage is een onderdeel van de algehele renovatie van het winkelcentrum, waarbij ook de entree's lichter en beter vindbaar zijn gemaakt door onder andere de luifels te verwijderen.

Projectdetails

Projecttitel
Nieuwe gevel parkeergarage
adres
Churchilllaan Utrecht
plaats
Utrecht
oplevering
2018
opdrachtgever
Urban Interest
programma
Parkeren
team
Job Beerthuizen, Willem Zwaan, Rob Plasschaert
ontwikkelaar
Urban Interest
aannemer
Rendon Onderhoudsgroep
adviseur constructie
Ingenieursbureau Faas & Van Iterson