STRANDLEVEN IN SCHELPENDUIN

vrijdag 6 april 2018

In opdracht van M2 Groep hebben wij een plan ontworpen met 13 woningen, waarvan 1 vrijstaande en 12 twee-onder-een-kap woningen. De verschijningsvorm en uitstraling van de woningen passen goed in de omgeving en zijn zeer divers. Het materiaalgebruik, de situering op de kavel en de keuze van een voor- of zijentree maken dat elke woning een individuele uitstraling krijgt.

De locatie van het te ontwikkelen plot nabij strand en duinen is de aanleiding voor het type architectuur. De woningen zijn zodanig ontworpen om zoveel mogelijk aan te sluiten op het gevoel van vrijheid en eigenheid. Geen rigide architectuur van identieke blokken uit de strengpers. Deze sfeer van vrijheid begint in de verkaveling waar verspringende rooilijnen voor diversiteit in het straatbeeld zorgen.

Een extra ondersteunend element om de sfeer te bereiken is het mee ontwerpen van de buitenruimtes. Deze zijn integraal mee ontworpen om naast het gewenste beeld ook een beschutte en fijne buitenruimte te krijgen van hoge kwaliteit. De invulling van de balustrade van de veranda’s zal net zoals de erfafscheidingen bestaan uit schapenhekken, zodat het transparante en natuurlijke gevoel van de locatie door wordt gezet.

De diversiteit wordt niet alleen gezocht in de hoofdmassa en verspringende rooilijnen, maar ook in de materialisatie. Door verschillende natuurlijke materialen te gebruiken in een zorgvuldig afgestemd palet wordt de gewenste sfeer versterkt. Alle drie de paletten zijn in de gevel overheersend van een lichte kleur. Juist om de sfeer passend bij de locatie te versterken.