Ruwbouw Plaspoelkade begint vorm te krijgen

donderdag 8 maart 2018

De contouren van de appartementen en woningen aan de Plaspoelhaven in Leidschendam worden duidelijk zichtbaar. De eerste fase is op hoogte en het metselwerk volgt snel. Schouten Bouw verwacht dat rond de zomer de steigers zullen verdwijnen en oplevering van de eerste fase zal in het vierde kwartaal volgen. De tweede fase gaat dit kwartaal nog van start.

De gehele noordzijde aan de uit te breiden Plaspoelhaven krijgt een uitgesproken gevelwand. Dit is een onderdeel van het grotere plan voor het Damcentrum dat onder supervisie van West 8 wordt uitgevoerd - in een gezamenlijke ontwikkeling van BPD en Schouten Bouw.

Het plan kenmerkt zich door een compositie van individuele gevels; gevels die zich onderscheiden door afwisselende breedtes en ook door verwijzing naar verschillende architectuurstijlen uit de buurt. De kadewoningen zijn als een tribune opgebouwd en profiteren daardoor maximaal van de aanwezigheid van het water en de haven. Eerst is er de verhoging van het terras en de aansluitende woonkamer, waardoor zowel het uitzicht op de haven als de privacy vanaf de straat zijn gewaarborgd. En dan nog eens de verhoging van de woonkeuken, waar je door de hoge ramen in de voorgevel ook de haven kunt beleven.